Piensaimnieki spriež par zālāju kvalitāti un rupjās barības gatavošanu
LLKC Ogres konsultāciju biroja interešu grupas “Slaucamo govju ganāmpulka apsaimniekošana, izvērtējot rupjās barības sagremojamību un barības izmantošanas efektivitāti” septiņu saimniecību pirmā tikšanās notika maija beigās Alojas novada Braslavas pagasta saimniecībā “Apsītes”. Saimnieks Dainis...
Aicina makšķerniekus piedalīties aptaujā
Lai iegūtu informāciju par makšķernieku paradumiem, interesēm, lomiem un zivju populāciju Latvijas ūdenstilpēs, līdz 30. jūnijam Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) aicina zivju mīļotājus piedalīties aptaujā....
Kā rodas sviestskābi veidojošās baktērijas
Skābbarība ir vērtīga barība govīm un tāpēc arī veido lielāko daļu no govju barības devas. Normālu ieskābšanas jeb iekonservēšanās procesu skābbarībā nodrošina baktērijas, kas anaerobos jeb bezgaisa apstākļos ražo pienskābi....