Jūs atrodaties šeit

LLKC jaunumi 2021-09-17

Rupjajai lopbarībai jābūt labi sagremojamai

Slaucamo govju ēdināšanā pamatbarība ir rupjā lopbarība. No tās atkarīga priekškuņģa mikrofloras darbība, kas tālāk būtiski ietekmē govs veselības stāvokli. Jo kvalitatīvāk tiks sagatavota rupjā lopbarība, jo lētāku pienu spēs saražot saimnieki. Rupjās lopbarības kvalitāti ietekmē zālāju kopšana,...

Dzīvnieku labturība būtikska kvalitatīva piena ieguvē

Piena patērētāju vislielākā uzmanību tiek pievērsta svaigpiena ieguves procesam, dzīvnieku labturībai un  piena kvalitātei. Labu piena kvalitāti raksturo vairāki rādītāji, no tiem svarīgākie ir piena sausnu veidojošie komponenti: piena tauki, olbaltumvielas, laktoze, vitamīni un minerālvielas,...